ua en ru

Гройсман сподівається на зникнення кнопкодавів у Раді

Гройсман сподівається на зникнення кнопкодавів у Раді Фото: Володимир Гройсман

Нинішній парламент демонструє найменшу кількість кнопкодавів

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман сподівається на зникнення кнопкодавів у стінах парламенту. Про це він заявив сьогодні під час брифінгу по закінченню погоджувальної ради ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вони (кнопкодави, - ред.) зменшилися, але не зникли. Я думаю, що вони зникнуть", - заявив Гройсман.

За його словами, парламент VIII скликання демонструє найменшу кількість кнопкодавів за останні роки.

"І зараз саме цей склад демонструє неприйнятність кнопкодавства. Тому в залі одночасно перебуває так багато людей. Напевно, раніше за всю історію останніх парламентів не було стільки одночасно депутатів у залі, тому що кожен голосує персонально", - зазначив спікер.

При цьому він також допустив можливість стягнення штрафів з нардепів, які не голосують особисто.

"Я знаю, що, наприклад, в Бундестазі за неголосування, по-моєму, стягується штраф 100 євро. Але там зовсім інші заробітні плати. Там депутат парламенту отримує більше 9000 євро. Але це відчутно, що стосується цих голосувань. Я вважаю, що все, що стосується відповідальності, в тому числі фінансової, має право на життя. Всі засоби можливі, але найголовніше, щоб ці засоби були ефективними. Тому подивимося щодо розгляду цього питання і далі це, очевидно, буде перше читання, далі потрібно буде визначити більш дієвий механізм", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, Гройсман ініціював програму "Стоп прогульник" у Раді.

Як повідомлялося, БПП просить Раду посилити відповідальність за неперсональное голосування.