ua en ru

Гройсман ініціює створення Німецько-української торгової палати

Гройсман ініціює створення Німецько-української торгової палати Фото: Гройсман зустрівся зі статс-секретарями Німеччини

Прем'єр-міністр виступив за поглиблення співпраці України з Німеччиною

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі зі статс-секретарями федеральних Міністерств Німеччини відзначив необхідність створення Німецько-української торгової промислової палати. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів України.

Гройсман виступив за поглиблення співробітництва між Україною та Німеччиною, зазначивши при цьому, що "уряд працює над удосконаленням системи координації технічної, фінансової допомоги та роботи з міжнародними організаціями".


Під час зустрічі Гройсман підкреслив, що український уряд сконцентрований на розвитку інфраструктури та дорожнього господарства країни, а також продовжує реформи з децентралізації влади.

Також прем'єр-міністр нагадав про введення ринкової ціни на газ.

Крім напрямів співробітництва країн і ходу реформ в Україні, сторони обговорили перспективи безвізового режиму України з ЄС.

Гройсман підкреслив, що Україна виконала План дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС і чекає на відповідне позитивне рішення Європарламенту.

У свою чергу, статс-секретарі Німеччини повідомили, що готові продовжувати і розвивати співпраці з Україною. Німецькі представники відзначили важливість проведення реформ в Україні та наголосили на необхідності повного виконання мінських угод і відновлення територіальної цілісності України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гройсман відвідає США з робочим візитом.