ua en ru

Гройсман ініціює створення групи впровадження медичної реформи

Гройсман ініціює створення групи впровадження медичної реформи Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Прем'єр планує об'єднати в групі впровадження медреформи депутатів і лікарів

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює створення групи впровадження медичної реформи. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"Зараз ми зробимо групу впровадження проекту, де об'єднаємо і депутатів, і лікарів, щоб якісно розпочати зміни", - заявив Гройсман.

Так, прем'єр ініціює створення групи фахівців для якісного впровадження змін системи охорони здоров'я, підготовлених урядом та прийнятих Верховною Радою.

За словами Гройсмана, ключовими орієнтирами реформи визначені доступність якісної медичної послуги на будь-якому рівні - від ФАПу до поліклініки і спеціалізованих установ, належне фінансування системи охорони здоров'я, а також запровадження гідної оплати праці лікарів.

"Це той комплекс, який у сукупності з модернізацією обладнання дозволить змінити якість охорони здоров'я", - резюмував Гройсман.

Друзі, щойно повернувся з українського Парламенту, де була ухвалена важлива #МедичнаРеформа. Ми маємо змінити систему і сьогодні Парламент давши старт цим змінам. Що я хочу досягнути внаслідок реалізації цієї реформи: ➡️ доступність охорони здоров'я для українських громадян ➡️ належно фінансування охорони здоров'я ➡️ прозору, чесну та достойну зарплату для наших лікарів

Опубліковано Volodymyr Groysman 19 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада прийняла законопроекти, які дали старт медичній реформі. Вже з 2018 року українці зможуть самі вибирати собі сімейного лікаря. А лікарі отримуватимуть зарплату в залежності від того, скільки пацієнтів вони обслуговуватиме.