ua en ru

Гройсман ініціює розробку єдиної стратегії розвитку транспортної галузі

Гройсман ініціює розробку єдиної стратегії розвитку транспортної галузі Фото: Володимир Гройсман ( kmu.gov.ua)

Питання до роботи системи транспорту в Україні стосуються всіх аспектів функціонування галузі

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює розробку єдиної стратегії розвитку транспортної галузі. Про це повідомляє прес-служба КМУ.

Ініціатива прем'єр-міністра виходить з необхідності формування в Україні "прозорого і конкурентного транспортного ринку", пояснив глава КМУ.

"Інфраструктура - надзвичайно важлива для розвитку економіки, утвердження позицій України на внутрішньому і зовнішньому ринках, створення робочих місць. Нам потрібно, щоб "Укрзалізниця", порти, річковий транспорт, автомобільні дороги - все працювало, як єдина система, яка дозволяє бізнесу розвиватися і досягати своїх цілей ", - сказав Володимир Гройсман.

За його словами, питання до роботи системи транспорту в Україні стосуються всіх аспектів функціонування галузі.

"Я чую бізнес, і він звертає вагу на непрозорість системи, відсутність доступу (до ресурсів, - ред.), - сьогодні нам потрібна стратегія розвитку транспорту - і по залізниці, і по автомобільним дорогам, і по портам, і по авіасполученню. У той же час, коли все нарощують свій логістичний потенціал, ми його просто втрачаємо - відсутністю стратегії, відчутності прозорості та відкритості. У нас немає кінцевої мети. А між тим інфраструктура повинна стати якісним сервісом для економіки", - додав Гройсман.

Нагадаємо, Гройсман назвав кількість створених в рамках децентралізації територіальних громад.