ua en ru

Гройсман ініціює продаж держпідприємств на відкритих аукціонах

Гройсман ініціює продаж держпідприємств на відкритих аукціонах Фото: прем'єр-міністр Володимир Гройсман

Прем'єр зазначив, що сьогодні у держвласності знаходяться 3,5 тис. підприємств

Одним із пріоритетів уряду є проведення публічної, відкритої приватизації державних підприємств, що забезпечить приплив прямих інвестиції в економіку держави та створення робочих місць. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "1+1", передає прес-служба Кабінету міністрів України.

Прем'єр зазначив, що сьогодні в державній власності знаходяться 3,5 тис. підприємств, 300 з яких – мають стратегічне значення, а 1700 - не підлягають приватизації.

"Всі підприємства, які не мають стратегічного значення, повинні бути продані на відкритих аукціонах. Там будуть створені робочі місця, там будуть нові технології, там буде нормальна заробітна плата, там буде вироблений національний продукт, цей національний продукт буде конкурентним. Інакше ми завжди будемо в злиднях", - підкреслив він.


Гройсман додав, що в цьому контексті уряд продовжить проведення публічних конкурсів з призначенням керівників державних підприємств. При цьому керівництво компаній повинні отримувати гідну винагороду, що окупиться значно великими надходженнями до держбюджету від результатів їх роботи і викорінить ґрунт для корупції.

"Треба робити все, щоб професійний менеджмент отримував хабарі олігархів, не сидів на зарплатах у олігархів, отримуючи по сто, по двісті, триста тисяч доларів в місяць, а сумлінно робив свою роботу, приносив за мільйон мільярди і служив українському суспільству. Тоді це буде не популізм, це буде відкрито, і це буде чесно", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, раніше голова Фонду державного майна України Ігор Білоус повідомив, що офіційний конкурс на приватизацію Одеського припортового заводу оголосять в кінці травня - початку червня.