ua en ru

Гройсман ініціює онлайн-систему відкритого доступу до даних енергоринку

Гройсман ініціює онлайн-систему відкритого доступу до даних енергоринку Фото: Володимир Гройсман

Створення такого ресурсу може зайняти до 5 місяців

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман ініціює онлайн-систему відкритого доступу до даних енергоринку, оскільки тарифи повинні бути відкритими. Про це він заявив сьогодні під час брифінгу по закінченні погоджувальної ради Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тарифи мають бути відкритими. Ринок енергетичний має бути відкритим і зрозумілим для людей. Тобто, скільки добувають, скільки транспортують, скільки закуповуємо, скільки витрачаємо - все це має бути відкритим. Не просто на словах сказано, а це має бути відкритим. Я б хотів, щоб все було автоматизовано. Щоб буквально кожен день ти заходиш на відповідний інформаційний ресурс і там все видно", - заявив Гройсман.

За його словами, створення такого ресурсу може зайняти до 5 місяців.

"Я розумію, що за один день це зробити неможливо. Бо я мав справу з новітніми технологіями, і це певний час займе. Але якщо б це зробити зараз - нехай це постало б через 3 місяці, через 5 місяців... То я думаю, що довіра людей прийде", - зазначив спікер парламенту.

Нагадаємо, 10 квітня Верховна Рада створила робочу групу з питань формування тарифів на житлово-комунальні послуги та соціального захисту.