ua en ru

Гройсман: в ЄС запевнили, що введуть безвізовий режим з Україною уже в 2016

Гройсман: в ЄС запевнили, що введуть безвізовий режим з Україною уже в 2016 Фото: Володимир Гройсман розповів, коли Україна зможе отримати безвізовий режим з ЄС

За словами спікера, залишилося удосконалити закон про електронне декларування та запустити роботу Національного агенства із запобігання корупції

Україна отримає безвізовий режим з Єропейським союзом у 2016 році. Про це повідомив спікер парламенту Володимир Гройсман у студії "112 каналу" в Брюсселі.

"Безвізовий режим буде. Я би хотів сьогодні відкинути всі спекуляції на цю тему щодо спільного розгляду питання з Грузією, окремо. Це не має значення. Має значення єдине: в 2016 році безвізовий режим буде, мене запевнили сьогодні і в Єврокомісії, і в Європарламенті є повне розуміння", - сказав Гройсман.

За словами спікера, залишилося усунути два проблемних питання для того, щоб просунутися на шляху до безвізового режиму - удосконалити закон про електронне декларування та запустити роботу Національного агенства із запобігання корупції.

"Залишилося два рішення - це поправка до закону про декларування, і вчора і сьогодні ведуться консультаціі європейських експертів і наших. Мої колеги - народні депутати, голови фракцій підтвердили готовність голосувати ці зміни. Друга позиція - це Національне агенство із запобігання корупції і тут має сформувати уряд", - додав він.

Нагадаємо, 25 лютого резидент України Петро Порошенко підписав пакет "безвізових законів".