ua en ru

Гройсман анонсував зменшення зборів у порту "Южний" з 1 січня 2018 року

Гройсман анонсував зменшення зборів у порту "Южний" з 1 січня 2018 року Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Для нафтових танкерів портові збори буде зменшено на 75%

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував зменшення портових зборів у порту "Южний" з 1 січня 2018 року. Про це Гройсман заявив в рамках виступу на Міжнародній транспортній конференції в Одесі, повідомляє "Урядовий портал".

Так, Гройсман зазначив, що нещодавно було прийнято рішення про зменшення з 1 січня 2018 року всіх портових зборів на 20% для не транзитних вантажів та на 75% для нафтових та нафтопродуктових танкерів у порту "Южний".

"Ми зустрічаємося з бізнесом, і він підтверджує правильність взятого нами курсу на розвиток транспортної складової економіки. Нещодавно ми створили Координаційну Раду з питань логістики, яка стане майданчиком високого рівня для ухвалення рішень для розвитку нашої логістичної інфраструктури. Також створили Державну службу морського та річкового транспорту для того, щоб дати цій галузі нову якість управління", - заявив Гройсман.

Крім того, за словами прем'єра, в Україні встановлено пільгові тарифні умови на залізничні перевезення Південь-Захід-Південь в рамках Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за словами Гройсмана, максимально можливий товарообіг через Україну може досягти 300 млрд доларів.