ua en ru

Гройсман анонсував нову програму щодо модернізації КПП на українському кордоні

Гройсман анонсував нову програму щодо модернізації КПП на українському кордоні Фото: Володимир Гройсман анонсував нову програму розбудови КПП (РБК-Україна)

В Україні буде нова програма щодо облаштування КПП на кордоні

В Україні збираються створити нову програму із модернізації контрольних пунктів пропуску на українському кордоні. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсмна під час брифінгу в Сумах в четвер, 22 лютого.

"Буде нова програма щодо облаштування КПП на кордоні з нашими сусідами. Ми її обговорюватимемо з європейськими партнерами. Інфраструктура перетину кордону розширюватиметься", - зазначив Гройсман.

За його словами, розбудовувати КПП будуть на двосторонніх взаємовідносинах із сусідніми країнами.

"Ми сьогодні маємо такий проект із Польщею, Угорщиною та іншими країнами", - додав прем'єр.

Нагадаємо, 20 лютого 2018 року стало відомо, що Європейський союз закриває проект з модернізації та будівництва прикордонних контрольно-пропускних пунктів (КПП) з Україною. Згодом у Державній фіскальній службі України заявили, що у них поки немає інформації про припинення Європейським союзом фінансування проекту модернізації пунктів пропуску на українському кордоні.

У четвер, 22 лютого, в ЄС підтвердили інформацію про припинення Євросоюзом фінансування шести програм з Україною по транскордонному співробітництву через затримки їх імплементації.