ua en ru

Гройсман: амністії для тих, хто скоїв злочини проти людяності на Донбасі, не буде

Гройсман: амністії для тих, хто скоїв злочини проти людяності на Донбасі, не буде Фото: Володимир Гройсман

Ніякого особливого статусу Донбасу немає

Амністії на Донбасі для тих, хто винен у злочинах проти людяності не може бути в принципі. Про це на своїй сторінці у Facebook написав спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман.

"Останнім часом знову з'явився вал страшилок в українському сегменті інтернету щодо місцевих виборів. Тому хотів би всіх заспокоїти і ще раз повторити наступне: ніяких виборів на територіях, які непідконтрольні Україні не буде; ніякої амністії для тих, хто винен у злочинах проти людяності не може бути в принципі", - написав Гройсман.

Останнім часом знову з'явився вал страшилок в українському сегменті інтернету щодо місцевих виборів. Тому хотів би всіх ...

Posted by Volodymyr Groysman on 5 августа 2015 г.

Також Гройсман наголосив, що ніякого особливого статусу Донбасу немає.

"Є закон про особливості самоврядування на деяких територіях Луганської та Донецької областей, який передбачає чіткі механізми життя на цих територіях, якщо бойовики складуть зброю, ми отримаємо контроль над кордоном і на цих територіях знову висітимуть українські прапори", - зазначив Гройсман.

Окрім цього він акцентував, що ніяких секретних документів з бойовиками ніхто не підписував і підписувати не збирається, а Захід не обмінював нас на Сирію, Іран чи на будь-яку іншу країну.

"Друзі, я прошу всіх тих, хто справді вболіває за нашу спільну справу, а ця справа - сильна держава, перестати жити чутками і домислами. Всі документи є у відкритому доступі. Давайте аналізувати і дискутувати про документи, а не про чутки і вигадки", - закликав Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ЛНР призначили "вибори" на 1 листопада.