ua en ru

Гройсман 14-16 травня відвідає Ізраїль з робочим візитом

Гройсман 14-16 травня відвідає Ізраїль з робочим візитом Фото: Володимир Гройсман

У ході візиту буде підписана низка двосторонніх документів 

Голова Кабінету міністрів України Володимир Гройсман 14-16 травня відвідає Ізраїль з робочим візитом. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 14-16 травня відвідає Державу Ізраїль з офіційним візитом. Ключові теми переговорів - запровадження в Україні передового досвіду Ізраїлю в сфері агровиробництва та реформи системи охорони здоров’я, налагодження співпраці у галузі високих технологій", - зазначається у повідомленні.

Вказано, що в рамках візиту Гройсман проведе переговори з прем’єр-міністром Ізраїлю Бен’яміном Нетаньяху, президентом Ізраїлю Реувеном Рівлином та спікером Кнесету Юелем Едельштейном. Крім того, український прем’єр зустрінеться з міністром сільського господарства Ізраїлю Урі Аріелєм та відвідає Науково-дослідний центр Міністерства сільського господарства та розвитку сільських території "Волкані".

У ході візиту буде підписана низка двосторонніх документів - меморандум про співробітництво між міністерствами охорони здоров’я України та Ізраїлю, меморандум про обмін статистичними даними між митними адміністраціями України та Ізраїлю, спільна декларація між Кабінетом міністрів України та урядом Ізраїлю про співробітництво у сфері запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, а також імплементаційний протокол до угоди між урядом Ізраїлю та Кабінетом міністрів України про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Ізраїлю.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху прийняв рішення скасувати візит Гройсмана до країни. Відповідне рішення було прийнято через голосування України на користь резолюції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй про заборону будівництва поселень в Палестині.