ua en ru

Гройман розраховує на прийняття Радою пенсійної реформи на наступному тижні

Гройман розраховує на прийняття Радою пенсійної реформи на наступному тижні Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Наступний тиждень - останній тиждень пленарних засідань цієї сесії Ради

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розраховує, що Верховна Рада розгляне та ухвалить пенсійну реформу на наступному пленарному тижні. Про це він сказав сьогодні в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ми стоїмо на порозі останнього пленарного тижня цієї сесії і ми дуже розраховуємо на те, що і питання пенсійної реформи, яку очікує 9 млн українських пенсіонерів і яка дасть можливість 9 млн українських пенсіонерів з 12 отримати підвищення пенсій з 1 жовтня, що ця реформа буде розглянута парламентом і підтримана", - сказав він.

Нагадаємо, раніше прем'єр пояснив, що детінізація економіки України і зростання надходжень єдиного соціального внеску (ЄСВ) до Пенсійного фонду забезпечать підвищення пенсій.

"Проведення пенсійної реформи стало можливим в результаті наших зусиль щодо забезпечення економічного зростання і детінізації економіки. Дані з Пенсійного фонду показують, що надходження ЄСВ за 5 місяців цього року збільшилися у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 35%", - повідомляв Гройсман.