ua en ru

Groupon скоротив чистий збиток на 90% - до 11,7 млн дол

Чистий прибуток найбільшого в світі знижкового сервісу за I квартал 2012 р. скоротився на 90% і склав 11,7 млн дол. Прогрес більш ніж істотний: в минулому році збиток був набагато більше і становив 146,5 млн дол., повідомляє "Росія-24".

У перерахунку на одну акцію збиток склав 0,02 дол. Незважаючи на те, що компанія досі не стала прибутковою, їй вдалося подвоїти виручку.

Основні успіхи сервісу знаходяться за межами США. Більше 57% виручки Groupon припадає на зарубіжні ринки, де темпи зростання доходів випереджають американські показники.

Пітер Фейдер, професор Університету Пенсільванії, відзначив: "Я думаю, що люди не помилилися, зробивши ставку на Groupon. Це сервіс, що розвивається, який дозволяє покупцеві і продавцю знайти один одного і отримати взаємну вигоду. Самостійно займатися цим вельми рутинно, і Groupon взяв на себе функції посередника, перетворивши пошук знижок в бізнес".

Кількість активних користувачів Groupon, згідно зі звітом, становить уже майже 40 млн. Результат порадував інвесторів і перевершив прогнози аналітиків, що істотно позначилося на котируваннях. В основну сесію акції виросли на 18.5%, а на електронних торгах після закриття додали ще стільки ж.

Таким чином, тепер ціна однієї акції становить трохи менше 14 дол. В результаті акції компанії стали одними з небагатьох, хто уникнув падіння. Понеділок став чорним днем для американських ринків, де основні індекси втратили більше 1%. І все ж, незважаючи на останній успіх, акції Groupon поки далекі від рівня 20 дол. - ціни, за якою проводилося IPO.

Groupon дозволяє зареєстрованим користувачам купувати знижкові онлайн-купони на різні товари та послуги. В даний час компанія представлена в 35 країнах світу. Наприкінці 2011 р. американський Groupon залучив 700 млн дол. в результаті найбільшого після Google інтернет-IPO.