ua en ru

Грицак виступає за введення візового режиму з РФ

Грицак виступає за введення візового режиму з РФ Фото: Василь Грицак

За його словами, багатьох українців спецслужби РФ намагалися зробити своїми агентами

Голова Служби безпеки України Василь Грицак вважає, що в'їзд українців до Росії та росіян в Україну має здійснюватися на підставі закордонних паспортів, передає "Еспресо".

"Така міра на цьому етапі, я думаю, могла би бути прийнята", - зазначив очільник СБУ.

На думку Грицака, це насамперед потрібно для того аби обмежити вплив російських спецслужб на "тих, хто працює на території Росії, або буває там".

"Коли ми почали працювати на цьому напрямку, ми побачили, що багатьох громадян з використанням різних методів психологічного, а інколи фізичного впливу (росіяни - ред.) намагалися їх зробити своїми агентами, що насправді мене дуже непокоїть", - підкреслив він.

Голова СБУ наголосив, що відповідальність за можливе впровадження візового режиму лежатиме не на російських громадянах, а на керівництві РФ.

"Прості пересічні росіяни, я переконаний, ні в чому не винні, а винні ті політичні керівники і ці ідеологи московської машини, які посварили наші колись дружні народи. І дуже важко буде від цього, на жаль, відійти, тому що вже в історії стосунків є кров, є смерть, є багато-багато всього, що роз’єднує, а не об’єднує", - зазначив він.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов виступає за введення візового режиму з Російською Федерацією найближчим часом.