ua en ru

Грип в Україні: у 4 областях перевищено епідпоріг захворюваності

Грип в Україні: у 4 областях перевищено епідпоріг захворюваності Фото: вакцинація від грипу (УНІАН)

Епідпоріг перевищено у Рівненській, Житомирській, Волинській, Хмельницькій областях

Епідпоріг захворюваності на грип в Україні перевищено у 4 областях. Про це на брифінгу повідомив генеральний директор ДУ "Центр громадського здоров’я МОЗ України" Володимир Курпіта, передає кореспондент РБК-Україна.

Представник МОЗ зазначив, що порівняно з минулим тижнем, на 6% зростають темпи захворюваності на грип та ГРВІ серед дорослих.

"Наразі є висока інтенсивність активності захворюваності на грип та ГРВІ на 34% - це вище від епідемічного порогу, який перевищено у чотирьох областях України (Рівненська, Житомирська, Волинська, Хмельницька). Порівняно з минулим тижнем, зростають темпи захворюваності на 6% серед дорослих. Не зареєстровано жодного летального випадку від грипу. Домінує наразі вірус грипу групи Б. Всього 0,5% населення країни вакцинувались від грипу, що зовсім не формує колективний імунітет", - повідомив Курпіта.

Нагадаємо, станом на 21 лютого 2018 року епідпоріг захворюваності на грип в Україні було перевищено у 5 областях: Житомирській, Київській, Рівненській, Хмельницькій та Чернівецькій.