ua en ru

Гриневич задекларувала 2 квартири в Києві, авто і 200 тис. гривень у банку

Гриневич задекларувала 2 квартири в Києві, авто і 200 тис. гривень у банку Фото: Лілія Гриневич показала свої доходи

Міністр також володіє земельною ділянкою під Києвом та 18 тис. доларів готівкових коштів

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич задекларувала дві квартири в столиці, земельну ділянку під Києвом, 200 тис. гривень на рахунку в банку та 18 тис. доларів готівкових коштів. Про це свідчить її декларація в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

У власності Гриневич перебуває квартира в Києві площею 83,4 кв. м та вартістю понад 1 млн гривень, а також ще одна квартира в столиці 102,7 кв. м у спільній власності з чоловіком Михайлом і сином Богданом-Орестом Гриневич.

Також глава Міносвіти володіє земельною ділянкою (площа 1196 кв. м) у Бородянському районі Київської області, своєю чергою на її чоловіка записана ділянка землі (площа 1200 кв. м) у с. Велика Снітинка Фастівського району Київської області. Також вона задекларувала автомобіль Nissan Tiida 2008 року випуску.

На роботі у Верховній Раді Гриневич отримала близько 80,5 тис. гривень зарплати, її чоловік - близько 95 тис. гривень зарплати від роботи у Спеціалізованій загальноосвітній школі №329 "Логос" ім. Георгія Гонгадзе.

Крім того, трохи більше 31 тис. гривень чинний міністр освіти і науки отримала від викладацької діяльності, 10,5 тисяч - від рецензування, ще майже 80,6 тис. гривень коштів, пов'язаних із виконанням депутатських повноважень, та 3,7 тис. гривень компенсації вартості проїзду.

На банківському рахунку в Гриневич було розміщено 200 тис. гривень, на рахунку її чоловіка - 220 тис. гривень. До того ж, міністр володіє 18 тис. доларів готівкових коштів, її чоловік - 15 тис. доларів. Крім того, Гриневич узяла іпотечний кредит на суму майже 709 тис. гривень.

Нагадаємо, раніше голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров задекларував 1,16 млн доларів, 450 тисяч євро і 4,35 млн гривень готівкових коштів.