ua en ru

Гриневич розповіла, коли очікуються висновки Венеціанської комісії щодо закону про освіту

Гриневич розповіла, коли очікуються висновки Венеціанської комісії щодо закону про освіту Фото: Лілія Гриневич (kmu.gov.ua)

Висновки можна очікувати приблизно 11 грудня 2017 року

Висновки Венеціанської комісії щодо закону України "Про освіту" можна очікувати приблизно 11 грудня 2017 року. Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, передає телеканал "112-Украина".

"Офіційні рекомендації будуть винесені на сесії Венеціанської комісії в грудні. Орієнтовно, вони повинні бути оприлюднені 11 грудня", - повідомила Гриневич.

При цьому міністр відкидає ймовірність того, що рекомендації комісії можуть суперечити інтересам України.

"Думаю, такого не станеться. Ми будемо спілкуватися з експертами, пояснювати, що ми запобігаємо дискримінацію дітей, що навчаються в школах нацменшин. Ми написали наші аргументації в комісію, чому саме така стаття і чому ми вважаємо, що ми не порушуємо наших міжнародних зобов'язань, не порушуємо Конституцію України", - повідомляє Гриневич.

Гриневич розповіла, що завтра, 31 жовтня, вона проведе переговори з шістьма експертами Венеціанської комісії.

Нагадаємо, Польща і Україна 25 жовтня підписали декларацію, яка гарантує польському національної меншини в Україні та української національної меншини в Польщі право вивчати рідну мову і вчитися на цій мові.