ua en ru

Грибовическую звалище під Львовом з 1 червня закрили назавжди

Грибовическую звалище під Львовом з 1 червня закрили назавжди Фото: Грибовическая звалище під Львовом

Львівська міська рада не проводила ніяких переговорів з суспільством та владою с. Великі Грибовичі

На днях відбулося позачергове засідання сесії Великогрибовического сільської ради, на якій було прийнято рішення про повне закриття Грибовической звалища під Львів з 1 червня. Про це повідомив сільський голова Великих Грибовичів Ігор Питель, передає місцеве видання Galinfo.

За його словами, місцеві жителі вже заявили, що не пропустять на звалище жодної машини зі сміттям не тільки зі Львова, а й з інших населених пунктів.


"Судячи з того, що говорить суспільство і яким є рішення сільської ради - з 1 червня на постійній основі закрити звалище - сподіватися на подальший вивіз сміття на Грибовическую звалище не варто. Рішення сільської ради було прийнято на вимогу громади. Були депутати, були місцеві жителі", - сказав він.

Він також додав, що Львівська міська рада не проводив жодних переговорів з суспільством та владою с. Великі Грибовичі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Державна служба України з надзвичайних ситуацій сьогодні вранці, 2 червня, відновила пошукові роботи на Грибовической звалищі під Львовом.

30 травня на Грибовической звалищі під Львовом стався обвал з висоти близько 90 метрів. За попередніми даними, під завалами опинилися четверо людей, один з яких є працівником комунального підприємства. На наступний день, 31 травня, в ході рятувально-пошукових робіт були виявлені тіла трьох осіб.