ua en ru

Греція зацікавлена у співпраці з причорноморськими регіонами України

Греція зацікавлена у співпраці з причорноморськими регіонами України Фото: Володимир Гройсман та Алексіс Ципрас на зустрічі у Києві

Україна і Греція створять міжурядову групу для напрацювання плану розвитку двосторонніх стосунків

Греція зацікавлена у розвитку співпраці з причорноморськими регіонами України. Про це сьогодні за підсумками переговорів з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом заявив прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Ципрас зазначив, що Греція зацікавлена у розвитку співробітництва, зокрема з причорноморськими регіонами України, оскільки це зумовлено історичними, культурними і економічними зв'язками.

"Ми маємо міжнародну ситуацію таку, що змінюються лідери країн, уже змінилися певні лідери і ми маємо знайти ті аспекти, які б допомогли нам пережити цей перехідний період", - зазначив Ципрас.

У свою чергу, Гройсман зазначив, що Україна і Греція створять міжурядову групу для напрацювання плану розвитку двосторонніх стосунків.

"У рамках наших переговорів, які ми щойно завершили, ми торкнулися питання безпекових аспектів і питання економічного співробітництва. Є ряд пропозицій, які вніс мій колега з точки зору засідання і створення урядової комісії, на рівні якої можна буде обговорити і оцінити стан наших двосторонніх стосунків і визначити ті напрямки, які дадуть можливість нам розвивати у тому числі економічне співробітництво", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гройсман та прем'єр Греції обговорили розвиток українсько-грецького співробітництва.