ua en ru

Греція погодилася продовжити нинішню програму фіндопомоги, - AFP

Греція погодилася продовжити нинішню програму фіндопомоги, - AFP Фото: прем'єр Греції Алексіс Ціпрас

Афіни згідні на продовження допомоги від ЄС, ЄЦБ і МВФ

Греція погодилася продовжити свою нинішню програму фінансової допомоги, яка закінчується в кінці місяця, поки довгострокове рішення по боргу розробляється. Про це повідомляє AFP з посиланням на грецькі урядові джерела.

"Вперше ми приймаємо розширення програми як єдиний шлях вперед", - сказав джерело.

"Ми не знаємо, на який час ця програма буде продовжена", - зазначив інший джерело.

Поточна фінансова допомога була узгоджена з ЄС, Європейським центральним банком і Міжнародним валютним фондом в 2012 році і продовжувалася двічі - в грудні 2014 року і знову в лютому 2015 року.

Греція була змушена прийняти жорсткі заходи економії в обмін на допомогу, однак глава уряду Алексіс Ціпрас, обраний у січні, заявив, що Афіни не будуть проводити нові реформи в обмін на останній транш у розмірі 7,2 млрд євро в рамках поточної програми.

Афіни виграли чотири місяці відстрочки, обіцяючи придумати альтернативні заходи жорсткої економії, яких вимагають кредитори, однак Греція встигла підготувати лише робочий пакет до зустрічі лідерів єврозони в понеділок, 22 червня.

Відзначимо, в Єврокомісії планують до кінця тижня досягти угоди з Грецією.

Якщо Греції не вдасться домовитися з кредиторами про надання нової фінансової допомоги в обмін на реформи, країні доведеться оголосити себе банкрутом. Не виключена ймовірність виходу Греції з єврозони.