ua en ru

В Греції затвердили нові заходи жорсткої економії

В Греції затвердили нові заходи жорсткої економії Фото: за результатами нинішніх і попередніх заходів заощадження Греція може отримати кредит на 10 млрд євро

Документ передбачає зростання старих податків та введення нових

Парламент Греції схвалив черговий пакет суворих заходів заощадження. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Документ було прийнято напередодні зустрічі міністрів фінансів країн обігу зони євро, під час якої йтиметься про надання Афінам нового траншу важливої фінансової допомоги.

Нові заходи передбачають, зокрема, нове зростання податків і акцизів на велику кількість товарів і послуг, запровадження нових податків, а також встановлення механізму, що передбачає автоматичне подальше скорочення бюджетних витрат у разі недовиконання бюджетних зборів.

За документ проголосували усі 153 депутати нинішньої коаліції на чолі з ультралівою партією "Сіріза", що має незначну більшість у парламенті із 300 депутатів.


Як зазначає видання, "Сіріза" свого часу прийшла до влади на обіцянках відкинути схожі суворі реформи, на які мусив раніше піти уряд її попередників, і таки відкинула одні з таких вимог міжнародних позикодавців - тільки для того, щоб урешті виявитися змушеною піти вже на значно різкіші реформи.

Якщо за результатами нинішніх і попередніх заходів заощадження, схвалених на початку місяця, Греції вдасться домовитися з позикодавцями наступного тижня, вона, ймовірно, зможе отримати від них новий транш позики на суму близько 10 млрд євро.

Нагадаємо, МВФ запропонував звільнити Грецію від виплати боргу до 2040 року.