ua en ru

Греція пообіцяла в найближчі дні надати ЄС спискок реформ

Греція повинна вже в найближчі дні надати Європейському союзу повний список намічених Афінами реформ. Про це повідомила канцлер ФРН Ангела Меркель за підсумками переговорів сторін в рамках саміту ЄС, передає DW.

Видання повідомляє, що представники Греції пообіцяли лідерів Німеччини, Франції і Євросоюзу прискорити реалізацію намічених реформ, а повний список реформ повинен бути представлений вже в найближчі дні.

"Все повинно бути зроблено швидко", - підкреслила Меркель.

Разом з тим, за словами Меркель, Греції не обіцяли дострокового надання поки ще не перерахованих кредитів.

Підставою для подальшої роботи залишається угода, укладена міністрами фінансів єврозони 20 лютого, коли була продовжена програма допомоги Греції, йдеться в спільній заяві голови Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, голови Європейської ради Дональда Туска і глави Єврогрупи Йєруна Дейсселблума.

"У дусі взаємної довіри ми всі готові прискорити роботу і завершити її як можна швидше", - зазначено в документі. Там же уточнюється, що Єврогрупа готова зібратися якомога швидше. За оцінками експертів, грошей в казні Греції повинно вистачити до початку квітня.

Прем'єр-міністр країни, яка перебуває на межі банкрутства, Алексіс Ціпрас висловив оптимізм за підсумками переговорів, що відбулися на полях саміту ЄС.

Нагадаємо, лідери ЄС прив'язали санкції проти Росії до мінських угод.