ua en ru

У Греції запалили олімпійський вогонь зимових Ігор-2018

У Греції запалили олімпійський вогонь зимових Ігор-2018 Фото: олімпійський вогонь (twitter.com/Olympics)

Першим факелоносцем став грецький лижник Анджелис

У Греції на стадіоні "Олімпік" запалили олімпійський вогонь XXXIII Зимових Олімпійських ігор, які в 2018 році пройдуть в південнокорейському місті Пхенчхан. Про це повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету України.

Першим факелоносцем став грецький лижник Апостолос Анджелис, який вже отримав ліцензію в Пхенчхан. Потім вогонь був переданий колишньому футболістові "Манчестер Юнайтед", бронзовому призеру Олімпійських ігор-2012 корейському футболістові Цзи Суну.

Вогонь буде подорожувати по Греції тиждень, після чого 1 листопада він прибуде до Південної Кореї. Там і буде дано старт національної естафеті Олімпійського вогню. Вогонь пронесуть через 17 міст і провінцій Республіки, а візьмуть участь в марафоні 7,5 тисячі факелоносців. Загальна протяжність маршруту складе 2018 км.

9 лютого олімпійський вогонь буде запалений в Пхенчхані у церемонії час відкриття Ігор-2018. До 25 лютого - дати завершення змагань - полум'я горітиме на головній арені Олімпіади.

Нагадаємо, президент Південної Кореї Мун Чже Ін гарантував Міжнародному олімпійському комітету (МОК) повне забезпечення безпеки під час проведення Олімпійських ігор-2018 в Пхенчхані.