ua en ru

У Греції відбулися масові заворушення під час візиту на Лесбос прем'єр-міністра країни

У Греції відбулися масові заворушення під час візиту на Лесбос прем'єр-міністра країни Фото: заворушення в Греції (twitter.com-g_christides)

Ультраправі екстремісти закидали камінням журналістів та поліцію

Десятки ультраправих екстремістів напали на поліцію і журналістів, які були присутні під час візиту прем'єра Греції Алексіса Ціпраса на Лесбос. Про це повідомляє Ekathimerini.

Зокрема, в повідомленні зазначається, що напад стався невдовзі після закінчення акції протесту місцевих жителів, метою якої було вжити заходів для зменшення міграційного тиску на Лесбос і інші острови, які знаходяться на передовій лінії міграційного кризи.

Також стало відомо, що мітинг та інші акції протесту були приурочені до візиту на Лесбос прем'єра Алексіса Ціпраса та інших чиновників. Сам візит супроводжували озброєні поліцейські, які, як і журналісти, які потрапили під гарячу руку екстремістам.

Як уточнює видання, ультраправі кидали каміння і петарди в поліцію, журналістів місцевих та міжнародних ЗМІ, а також у місцевих жителів, які виступали проти силових акцій.

Про затриманих і постраждалих в результаті інциденту не повідомляється.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, з березня 2016 року шукачам притулку було заборонено виїжджати за межі грецьких островів, таких як Лесбос, Хіос, Самос, Лерос, Кос і Родос. Подібне рішення було прийнято на підставі угоди між ЄС і Туреччиною про контроль над міграцією в Європу.

Однак пізніше, в 2018 році, грецький суд в середу виніс рішення про те, що живуть на грецьких островах мігранти, поки розглядаються їх заяви про надання притулку, отримали можливість вільно подорожувати на материк.