ua en ru

Греції можуть реструктуризувати частину зовнішнього боргу

Греції можуть реструктуризувати частину зовнішнього боргу Фото: прапор Греції (pixabay.com/caesar15a)

В ОЕСР відзначили здійснення Грецією масштабних структурних реформ

В Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) вважають, що Греція заслужила реструктуризацію частини зовнішньої заборгованості, оскільки здійснила під тиском міжнародних кредиторів масштабні структурні реформи. Про це заявив генсек організації Анхель Гурріа за підсумками зустрічі з прем'єром Греції Алексісом Ципрасом в Афінах, передає DW.

За прогнозами ОЕСР, нинішнього року зростання грецької економіки становитиме 2%, а в 2019 році - 2,3%.

Зазначається, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) і європейські кредитори раніше надали Афінам 260 млрд євро фінансової допомоги на умовах проведення перетворень.

У травні 2017 року грецький парламент ухвалив пакет заходів жорсткої економії, що передбачає, зокрема, скорочення пенсій на 18% з 2019 року і зниження мінімальної оподатковуваної суми щорічного доходу з 2020 року з 8636 до 5681 євро. У Греції очікують, що це дасть змогу країні заощадити близько 3,6 млрд євро.

Нагадаємо, в рамках третього пакету фінансової допомоги Греції кредитори мають намір надати країні ще кілька мільярдів євро, які повернуть Греції доступ до фінансових ринків.