ua en ru

Громадяни країн ЄС у Британії можуть втратити частину прав після Brexit, - Мей

Громадяни країн ЄС у Британії можуть втратити частину прав після Brexit, - Мей Фото: Тереза Мей (flickr.com/number10gov)

Мей прокоментувала можливе обмеження прав громадян ЄС в Британії

Громадяни країн Європейського союзу, які проживають у Великобританії, після Brexit согут втратити частину своїх прав. Про це заявила прем'єр Британії Тереза Мей, передає Reuters.

Reuters зазначає, що боротьба з міграцією була ключовою причиною, по якій британці проголосували за вихід з ЄС. Брюссель попередив, що Лондон зобов'язаний забезпечити громадянам ЄС повний статус проживання в країні протягом дворічного перехідного періоду після Brexit, однак Мей припускає, що вони можуть втратити частину прав після березня 2019 року.

"Люди, які переїхали в Британію, коли ми були членами ЄС, встановили певні надії, зробили життєвий вибір і тепер мають певні очікування...Я розумію, що буде різниця між тими людьми, які давно переїхали, і тими, хто приїде після того, як Британія перестане бути членом ЄС", - заявила Мей.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Великобританії Філіп Хеммонд заявив, що країна не відмовиться від Brexit і вийде з ЄС в 2019 році.