ua en ru

Громадяни Греції на референдумі готові сказати "ні" політиці жорсткої економії

Громадяни Греції на референдумі готові сказати "ні" політиці жорсткої економії

З'явився прогноз щодо результату референдуму в Греції

Опитування громадської думки, проведені після грандіозного мітингу в Афінах, показують, що на референдум в Греції на питання "Приймати чи ні пропозиції кредиторів за продовження політики жорсткої економії?" переможе відповідь "ні". Про це повідомляє РИА Новости, посилаючись на джерело, знайоме з даними опитувань.

В самій Греції за день до голосування і до закриття виборчих дільниць заборонена публікація даних опитувань громадської думки, екзит-полів та прогнозів.

"Останні опитування показують, що різниця між "ні" і "так" становить 3 процентних пункту", - повідомив співрозмовник агентства. "Така ж оцінка "і в американців, і у британців", - додав він.

Греція підійшла до референдуму розколотою на два рівних табору. До цього різниця була до півтора відсотків, і ряд опитувань показував перемогу прихильників угоди.

Як зазначило джерело, на настрої людей в значній мірі вплинув мітинг, що пройшов увечері в п'ятницю, 3 липня, на площі Синтагма у центрі Афін. За даними поліції, на мітинг прийшли 25 тис. осіб, за оцінкою ЗМІ, зібралося 60 тис. осіб.

Джерело зазначило, що усвідомили свою поразку і ті, хто закликає голосувати за третю програму допомоги.

"На мою думку, те, що телеканал Skai в порушення виборчого законодавства весь день веде політичні передачі із закликом голосувати "так", свідчить про паніку, свідчить, що вони зрозуміли, що не переможуть", - сказав джерело.

Політики в Греції вважають, що масовий мітинг став відповіддю народу на ту пропагандистську кампанію, яку розгорнули грецькі телеканали. На мітингу багато скандували "журналісти - хулігани і донощики".

"Це результат найгіршою пропаганди й загроз з боку каналів. Народ дав відповідь", - сказав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, 5 липня в Греції пройде референдум, на який винесено питання - приймати чи ні пропозиції кредиторів за продовження політики жорсткої економії.

Зазначимо, що Греція може отримати "кредити надзвичайного стану.