ua en ru

Громадянам України пільги будуть виплачуватися в рамках існуючого бюджету, - Акімова

Громадянам України пільги будуть виплачуватися в рамках існуючого бюджету . Про це заявила перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова в ефірі програми "Велика політика з Євгеном Кисельовим".
"Є певний набір пільг, який накопичувався в Україні роками. Для того, щоб забезпечити всі пільги, у повному обсязі, потрібно на сьогоднішній день мати мінімум 5 державних бюджетів країни. Це означає, що не буде виплат зарплат, розвитку ЖКГ, інфраструктури, - все піде на пільги. В той же час, Конституція робить неможливим відняти пільги. Що ми можемо зробити в цьому випадку? Ми можемо позичити гроші і, таким чином, перекласти тягар виплат боргів на молоде покоління, щоб забезпечувати пільговиків грошима... Але тоді ми ризикуємо повторити шлях Греції... Інший шлях - забезпечити пільговиків в рамках існуючого бюджету, засобами, які цим бюжетом обмежуються", - зазначила Акімова.
Нагадаємо, весь тиждень під стінами Верховної Ради мітингували афганці і представники чорнобильських організацій, протестуючи проти скасування пільг.
Раніше Віктор Янукович повідомляв, що пільги для 16 категорій громадян скорочуватися не повинні, а навпаки, повинні бути підвищені на 25%. Тігіпко, у свою чергу, запевнив, що пенсії інвалідам-чорнобильцям в 2012 р. буде збільшено на 25%, на 85% підвищені витрати на медичне лікування і виділено 50 млн грн на забезпечення житлом.