ua en ru

На кордоні затримали українця, який намагався переправити до РФ кілограм наркотиків

На кордоні затримали українця, який намагався переправити до РФ кілограм наркотиків Фото: прикордонники (УНІАН)

Громадянин України затриманий при спробі порушення держкордону

На російсько-українському кордоні затримали українця, який намагався пронести в Російську Федерацію (РФ) кілограм наркотиків. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"Вчора прикордонний наряд загону "Леонівка" Чернігівського загону в ході реалізації оперативної інформації, у взаємодії з співробітниками Служби безпеки (СБУ) затримала громадянина України при спробі порушення державного кордону України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, правопорушник не мав при собі жодних документів. В ході його огляду правоохоронцями виявлено пакет з речовиною рослинного походження, попередньо - канабіс, вагою близько одного кілограма.

Про факт виявлення наркотичної речовини направлено повідомлення про кримінальне правопорушення за статтею 305 Кримінального Кодексу України "Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів".

На кордоні затримали українця, який намагався переправити до РФ кілограм наркотиківНа кордоні затримали українця, який намагався переправити до РФ кілограм наркотиківНа кордоні затримали українця, який намагався переправити до РФ кілограм наркотиків

Фото: на кордоні затримано українець з наркотиками (прес-служба ДПСУ)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники СБУ перекрили канал контрабанди психотропів в Україну. Правоохоронці встановили, що організатор наркотрафіку замовляв наркотики з-за кордону через міжнародного поштового оператора.

Так посилки з психотропами забирала його спільниця в Одесі. Потім зловмисники реалізовували наркотик в роздріб на території Одеської області