ua en ru

ГПУ завершила досудове розслідування за фактом розкрадання 12 млн грн керівництвом "Київського бронетанкового заводу"

ГПУ завершила досудове розслідування за фактом розкрадання 12 млн грн керівництвом "Київського бронетанкового заводу"
Слідчими Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання службовими особами ДП "Київський бронетанковий завод" державних коштів.

Слідчими Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання службовими особами ДП "Київський бронетанковий завод" державних коштів. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Тимчасово виконуючий обов'язки директора підприємства за попередньою змовою з іншими особами у червні 2014 р. здійснив перерахування на користь одного з приватних підприємств (з ознаками фіктивності) 12 млн грн за нібито поставлені корпуси до бронетранспортерів, використавши при цьому завідомо неправдиві документи, чим спричинив державі суттєву матеріальну шкоду", - нагадують у прокуратурі.

Як повідомляють в ГПУ, 31 жовтня цього року матеріали щодо керівника вказаного державного підприємства були виділені в окреме кримінальне провадження, та за результатами розслідування зібрано достатньо доказів його вини у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 4 ст. 358 (підроблення документів), ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Повідомляється, що наразі підозрюваний та його захисники знайомляться з матеріалами провадження, після чого обвинувальний акт щодо нього буде спрямовано до суду.

Зазначимо, вчора в ГПУ повідомили, що виявили нестачу комплектуючих до військової техніки на 7 млн грн на "Київському бронетанковому заводі".

Нагадаємо, 16 липня 2014 р. Служба безпеки України затримала керівника "Київського бронетанкового заводу" за підозрою в розтраті державних коштів, виділених на військову техніку. 13 серпня генеральний прокурор України Віталій Ярема повідомив про його арешт.