ua en ru

Під ГПУ затримали групу проплачених активістів у камуфляжному одязі

Під ГПУ затримали групу проплачених активістів у камуфляжному одязі Фото: Генеральна прокуратура України (УНІАН)

Затримані брали участь у проплаченому пікеті Генпрокуратури

У Києві під будівлею Генеральної прокуратури України затримали групу проплачених активістів у камуфляжному одязі. Про це йдеться в повідомленні поліції Києва.

Повідомляється, що при відпрацюванні оперативної інформації про можливі провокації поліція звернула увагу на групу чоловіків з великими сумками під будівлею ГПУ, які організовано переодягалися в камуфляж.

"Щоб встановити їхні анкетні дані і мотиви перебування під будівлею ГПУ, їх доставили в Печерське управління поліції. З'ясувалося, що більшість з них - уродженці західних областей, які прибули в столицю у пошуках роботи", - йдеться в повідомленні.

За словами затриманих, біля залізничного вокзалу до них підійшов чоловік і запропонував за 400 гривень взяти участь в акції. При цьому вони повинні були одягнути військову форму ЗСУ і тримати плакати провокаційного змісту, зображуючи учасників АТО. Після спілкування з правоохоронцями та дачі пояснень всіх чоловіків відпустили. Поліція працює над встановленням організаторів проплаченої акції.

altaltalt

Фото: затримання проплачених активістів

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ направила в суд справу проти двох провокаторів часів Майдану.