ua en ru

ГПУ затримала Ю.Луценка

ГПУ затримала екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це РБК-Україна повідомила прес-секретар Ю.Луценка Інна Кисіль.
За її словами, сьогодні від самого ранку помічники Ю.Луценка помітили стеження за екс-міністром. І о 13:00, коли Ю.Луценко вигулював собаку надворі, його затримали 11 бійців спецпідрозділу СБУ "Альфа" в присутності працівників прокуратури. Ю.Луценку була надана можливість зробити дзвінок, щоб повідомити ЗМІ, "після чого його посадили в мікроавтобус і вивезли в невідомому напрямку".

У прес-службі ГПУ відмовилися коментувати ситуацію. Однак за повідомленням прес-служби партії "Народна самооборона", представник прокуратури, присутній при затриманні заявив, що Ю.Луценко затриманий у зв'язку зі статтями, що їх йому інкримінують.

Нагадаємо, 20 грудня Генеральна прокуратура України (ГПУ) заявляла про готовність змінити запобіжний захід колишньому міністру внутрішніх справ України Юрія Луценка з підписки про невиїзд на утримання під вартою.
Зміна запобіжного заходу повинно було стати наслідком неявки Ю.Луценко до слідчого для ознайомлення з матеріалами досудового слідства у кримінальній справі за обвинуваченням Ю.Луценка та його водія Леоніда Приступлюка. Проте обвинувачений Ю.Луценко 22 грудня з'явився в ГПУ для ознайомлення з матеріалами досудового слідства.