ua en ru

ГПУ затримала військовослужбовця, який передавав інформацію терористам

ГПУ затримала військовослужбовця, який передавав інформацію терористам Фото: військовослужбовець, передаючи інформацію ДНР, сприяв їхній діяльності

Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому військовому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Генеральною прокуратурою України (ГПУ) спільно з працівниками Служби безпеки України (СБУ) припинено злочинну діяльність військовослужбовця Збройних сил України (ЗСУ), військова частина якого базувалася в зоні проведення антитерористичної операції на території Донецької області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Так, повідомляється, що вказана особа здійснювала передачу на тимчасово окуповану терористичною організацією "Донецька народна республіка" територію інформації з обмеженим доступом щодо дислокації підрозділів, які задіяні в проведенні антитерористичної операції, їх переміщення, розташування особового складу та військової техніки, чим сприяла діяльності зазначеного незаконного утворення.

"Генеральною прокуратурою України 23.02.2016 погоджено повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (cтворення терористичної групи чи терористичної організації) КК України цій особі, яку затримано в порядку ст. 208 КПК України", - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому військовому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські правоохоронці вилучили найбільший за останні роки арсенал важкого озброєння, який незаконно зберігався в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі для перевезення в Київ та подальшої реалізації.