ua en ru

ГПУ затримала директора одного з державних підприємств на хабарі у 30 тисяч гривень

ГПУ затримала директора одного з державних підприємств на хабарі у 30 тисяч гривень Фото: ГПУ затримала директора одного з державних підприємств на хабарі у 30 тисяч гривень

Хабарник, без відповідних договорів, пре6доставлял в оренду майно Міненерговугілля

Директора одного з державних підприємств затримали на хабарі за надання в оренду майна Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Про це повідомляє пресс-служба Генеральної прокуратури України.

"Встановлено, що протягом березня-квітня 2017 зазначений директор вимагав у підприємця неправомірну вигоду за надання в оренду без укладання відповідних договорів, державного майна Міністерства енергетики та вугільної промисловості України", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що директора затримали у службовому кабінеті при отриманні хабара у розмірі 30 тисяч гривень. Сума неправомірної вигоди була вилучена в ході огляду місця події.

На даний момент вирішується питання про вручення підозри по 3 ч. ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з відстороненням від посади.

Нагадаємо, вчора Голосіївський районний суд Києва у четвер, 20 квітня, розглянувши клопотання столичної прокуратури, обрав для слідчого поліції Києва, спійманого напередодні на хабарі в 95 тисяч гривень, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.