ua en ru

ГПУ викликає на допит нардепів, виключених з "Самопомочи"

ГПУ викликає на допит нардепів, виключених з "Самопомочи" Фото: Анна Гопко викликають на допит в ГПУ

Гопко і ще чотирьох депутатів, виключених з "Самопомочи", викликають на допит у справі щодо корупції в Раді

Генеральна прокуратура України (ГПУ) викликає на допит нардепів Ганну Гопко, Вікторію Пташник, Остапа Еднака, Павла Кишкаря і Віктора Кривенко, які були виключені з фракції "Самопоміч", у справі про корупцію у Верховній Раді України. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив один з виключених нардепів Віктор Кривенко.

"Ось і мій перший допит в житті буде", - зазначив він, опублікувавши фото документа ГПУ на ім'я голови апарату Верховної Ради України Валентина Зайчука про виклик на допит нардепів, виключених з "Самопомочи".

"... Прошу вас повідомити народним депутатам України про необхідність прибути у зручний для них час до органу досудового розслідування для дачі показань щодо обставин, викладених у заяві міського голови Львова Садового А. В.", - йдеться в документі ГПУ.

Наголошується, що їх викликають у справі, відкритій за заявою мера Львова Андрія Садового.

"Управлінням з розслідування корупційних злочинів, вчинених службовими особами, які займають особливо відповідальне становище, Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні... внесеному 29.08.2015 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за повідомленням Садового А. І. про надання ними в першому читанні проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації)", за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України", - йдеться в документі.

Зазначимо, ч. 4 ст. 369 КК України передбачає пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище.

Ось і мій перший допит в житті буде)

Posted by Viktor Kryvenko on 4 сентября 2015 г.

Нагадаємо, вищезазначених нардепів виключили з парламентської фракції "Самопоміч" за те, що вони проголосували за зміни в Конституцію в частині децентралізації.

До цього лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий повідомив, що має намір передати ГПУ інформацію про "обробці" народних депутатів від фракції "Самопоміч" в парламенті напередодні голосування за зміни до Конституції щодо децентралізації.