ua en ru

ГПУ виявила правопорушення при використанні бюджетних коштів ДП "Держекоінвест"

Генеральна прокуратура виявила правопорушення при використанні бюджетних коштів держпідприємства "Держекоінвест". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Генеральна прокуратура виявила правопорушення при використанні бюджетних коштів держпідприємства "Держекоінвест". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Так, за результатами перевірки були розпочаті кримінальні провадження.

Зокрема, зареєстровано кримінальні провадження за ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) відносно посадових осіб приватного товариства і за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України стосовно службовців зазначеного держпідприємства.

"В ході перевірки встановлено, що на підставі договору, укладеного з державним підприємством "Держекоінвест", одне з товариств відремонтувало об'єкти соціальної сфери на території трьох районів Запорізької області на загальну суму майже 50 млн грн", - йдеться в повідомленні.

При цьому посадові особи вказаного товариства привласнили бюджетні кошти в сумі понад 1,3 млн грн, завищивши обсяги виконаних робіт та підробивши актів їх приймання. Зокрема, при здійсненні капітального ремонту будівель поліклінік Новомиколаївського та Кам'янсько - Дніпровського центральних районних лікарень завищені обсяги робіт на 338 тис. грн і 677 тис. грн відповідно.

Аналогічно завищені обсяги робіт на 292 тис. грн при капітального ремонту двох корпусів Великобілозерської центральної районної лікарні.

"У свою чергу чиновники державного підприємства... перерахували бюджетні кошти у розмірі понад 1,3 млн грн за роботи, які товариством не виконано", - додали в прес-службі.