ua en ru

ГПУ виявила порушення на 17 підприємствах "Укроборонпрому"

Генеральна прокуратура України виявила порушення на 17 підприємствах ДК "Укроборонпром".

Генеральна прокуратура України виявила порушення на 17 підприємствах ДК "Укроборонпром". Про це на брифінгу заявив заступник генпрокурора України Анатолій Матіос, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, за словами заступника генпрокурора, на "Житомирському бронетанковому заводі" було розукомплектовано 78 бойових машин, що завдало збитків державі на суму більш ніж 12 млн грн.

На Київському бронетанковому заводі" виявлено нестачу 4 танків на суму 5,6 млн грн і розукомплектування 245 одиниць техніки. Харківською прокуратурою розпочато кримінальне провадження щодо розтрати державних коштів, призначених для закупівлі новітніх танків "Оплот" на суму 12,5 млн грн", - заявив Матіос.

За його словами, щодо представників "Київського бронетанкового заводу" також розпочато кримінальне провадження за зловживання службовим становищем, що призвело до збитків у розмірі понад 21 млн грн.

Нагадаємо, вчора Президент України Петро Порошенко доручив "Укроборонпрому" до 21 липня поліпшити забезпечення зброєю військових у зоні проведення АТО.