ua en ru

ГПУ виступає за легітимізацію парламентської робочої групи і ТСК

ГПУ виступає за легітимізацію парламентської робочої групи і ТСК Фото: Володимир Гузир

Генпрокуратура запропонувала Березі внести зміни в закон про регламент Ради

Генеральна прокуратура України (ГПУ) виступає за легітимізацію робочої групи і ТСК Верховної Ради України у вигляді внесення змін до закону про регламент Ради. Про це заявив перший заступник генерального прокурора України Володимир Гузир під час звіту робочої групи Верховної Ради України по перевірці можливих фактів зловживань у державному секторі економіки, передає кореспондент РБК-Україна.

"Аматорські висловлювання, які були озвучені народним депутатом Березою до початку цього засідання... я думаю, могли б бути реалізовані за рахунок вашого, пане народний депутат, права, яке вам надає Конституція і закон як законотворцу. Внесіть, будь ласка, законопроект про внесення змін у закон про регламент Верховної Ради України, легітимною зробіть цю робочу групу, і тоді яке буде прийнято рішення на розсуд робочої групи, буде надана будь-яка інформація. Всі матеріали, які ви зберете, вони з точки зору можуть бути використані в ході досудового слідства, як докази кримінальних проваджень", - заявила Гузир.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України продовжила роботу робочої групи Верховної Ради України по перевірці можливих фактів зловживань у державному секторі економіки ще на 2 тижні. За відповідне рішення проголосували лише 189 нардепів при 226 мінімально необхідних.

До цього голова робочої групи з розслідування фактів корупції Борислав Береза просив, щоб робочу групу з розслідування корупції переформатували у ТСК.