ua en ru

ГПУ висунула підозри у вчиненні злочину Попову, Сівковичу та Коряку за розгін Євромайдану 30 листопада, - Пшонка

Генеральна прокуратура України висунула підозри голові КМДА Олександру Попову, заступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу, начальнику київської міліції Валерію Коряку та його заступнику Петру Федчуку у скоєнні злочину за фактом подій 29-30 листопада 2013 р. на Майдані Незалежності в Києві. Про це на брифінгу заявив генпрокурор Віктор Пшонка, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні Володимиру Сівковичу і Олександру Попову було вручено повідомлення про підозру у скоєнні злочину за ст. 365 ч. 2, тобто перевищення влади або службових повноважень. Вчора я особисто поінформував главу держави про хід розслідування кримінального провадження розповів все, що встановлено слідством... також я (з Президентом) погодив те, що на них необхідно направити подання для того, щоб усунути їх від займаних посад. Президент держави дав згоду і сьогодні мною... внесено подання про усунення обох високопоставлених чиновників з займаних посад", - сказав Пшонка.

Він також додав, що "сьогодні і Валерію Коряку і його заступнику Петру Федчуку... також вручено повідомлення про вчинення злочину, а саме перевищення влади або службових повноважень".

ГПУ встановила, що Федчук безпосередньо відповідав за безпеку громадського порядку в ніч на 30 листопада. Також встановлено, що безпосередній він віддавав накази "Беркуту" на всі його дії.

Найближчим часом суд обере запобіжний захід для всіх перерахованих осіб. Прокуратура буде наполягати на утриманні під домашнім арештом.