ua en ru

ГПУ вручила підозра Лавриновичу

ГПУ вручила підозра Лавриновичу Фото: Олександр Лавринович (old.minjust.gov.ua)

Екс-міністру юстиції вручили повідомлення про підозру у захопленні влади

Екс-міністр юстиції Олександр Лавринович отримав в Генпрокуратурі (ГПУ) повідомлення про підозру у захопленні влади в 2010 році. Про це повідомив Лавринович на виході з ГПУ, передає "112".

"Було слідча дія - вручення мені підозри. Нічого не запитують під час цього. Головна причина моєї появи тут сьогодні - це тлумачення того, що рішення Конституційного суду не може бути виконано, окрім того, кого воно стосується. Той суб'єкт, який порушив Конституцію під час внесення до неї змін, відповідно до цієї наукової розробки, визначається єдиним суб'єктом, який має право виправляти свою помилку. Якщо суд встановив неправомірність будь-якої дії або вчинку, то виправити її повинен той, хто зробив правопорушення. Така викладена логіка", - сказав Лавринович.

Він зазначив, що ГПУ інкримінує йому захоплення влади, а не державний переворот. За цей злочин йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

У той же час, питання про обрання екс-міністра запобіжний захід сьогодні не обговорювалося.

Нагадаємо, раніше в ГПУ повідомляли, що Лавринович є підозрюваним у справі про захоплення влади з 1 вересня, повідомлення йому було відправлено поштою за місцем проживання.