ua en ru

ГПУ порушила справу проти працівників "Родовід Банку" за нанесення понад 250 млн грн збитку банку

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження стосовно співробітників АТ "Родовід Банк" за нанесення збитків банку на суму понад 250 млн грн.

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження стосовно співробітників АТ "Родовід Банк" за нанесення збитків банку на суму понад 250 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Відділу захисту фінансово-економічних інтересів держави Генеральної прокуратури України розпочато кримінальне провадження стосовно колишніх посадових осіб АТ "Родовід Банк" і одного з комерційних товариств за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах)", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що посадові особи вказаного банку при відсутності відповідних повноважень уклали з приватним товариством депозитний договір з істотно завищеними відсотками.

Внаслідок таких незаконних дій банк, який має державну частку, зайво виплатив понад 250 млн грн відсотків, чим завдано збитків банку в особливо великих розмірах.