ua en ru

ГПУ порушила кримінальну справу щодо службових осіб Держкомпідприємництва

Генеральна прокуратуру України (ГПУ) порушила кримінальну справу щодо службових осіб Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, повідомляє прес-служба відомства.
Перевірка законності використання Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва у 2007-2008 рр. бюджетних коштів на організацію і проведення освітніх семінарів для підприємців встановила, що службові особи Держкомпідприємництва через процедуру закупівель залучали до організації і проведення освітніх семінарів для підприємців ряд комерційних структур, які були постійними переможцями всіх тендерних закупівель, що проводились Держкомпідприємництвом.
Разом з цим, зазначені семінари були проведені територіальними представництвами Держкомпідприємництва в районах за рахунок власних ресурсів.
У подальшому, службові особи Держкомпідприємництва, через службову недбалість, неналежним чином здійснювали контроль за фактичним наданням послуг з організації проведення вказаними товариствами освітніх семінарів, підписали акти прийому виконаних робіт, на підставі яких приватні товариства незаконно отримали понад 1 млн грн.
За вказаними фактами Генеральною прокуратурою України 20 грудня 2010 р. порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 1, ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 367 КК України.