ua en ru

ГПУ порушила справу проти судді, яка звільнила з-під арешту командира "Беркута"

Генеральна прокуратура України порушила справу проти судді Печерського районного суду Києва Світлани Волкової, яка звільнила з-під арешту командира спецпідрозділу "Беркут", який підозрюється в розстрілі 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській.

Генеральна прокуратура України порушила справу проти судді Печерського районного суду Києва Світлани Волкової, яка звільнила з-під арешту командира спецпідрозділу "Беркут", який підозрюється в розстрілі 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"До Генеральної прокуратури України звернувся адвокат потерпілих у справі масових розстрілів учасників акції протесту на Майдані з заявою щодо рішення судді Печерського районного суду міста Києва про звільнення з-під варти командира роти спеціального призначення "Беркут" при ГУ МВС України в м. Києві, який підозрюється в розстрілі 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській. За фактом поданої заяви Генеральною прокуратурою розпочато кримінальне провадження, відомості про яку внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, розслідування вказаної кримінальної справи доручено слідчому відділу прокуратури Києва, який повинен ретельно перевірити всі обставини та мотиви прийняття суддею такого рішення та надати об'єктивну правову оцінку.

Хід слідства взято на контроль Генеральним прокурором України.

Нагадаємо, 12 вересня ГПУ завершила розслідування за фактом вбивства 39 учасників Евромайдана 20 лютого. 19 вересня суд звільнив з-під варти командира "Беркута", підозрюваного в розстрілі "евромайдановцев".