ua en ru

ГПУ порушила справу проти Арбузова за підозрою в розтраті 120 млн грн держкоштів на створення телеканалу БТБ

ГПУ порушила справу проти Арбузова за підозрою в розтраті 120 млн грн держкоштів на створення телеканалу БТБ.

За результатами розгляду звернень двох народних депутатів України Головне слідче управління Генеральної прокуратури розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем колишніми високопосадовцями Національного банку України при створенні телеканалу "Банківське телебачення". Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Встановлено, що у червні 2011 р. керівництво НБУ прийняло рішення про створення телевізійного каналу (товариства з обмеженою відповідальністю "Банківське телебачення"), який би висвітлював діяльність установи за кошти НБУ зі статутним фондом 10 млн грн.

При цьому, упродовж 2011-2012 рр. виділялися значні кошти з державного бюджету - більш ніж 117 млн грн для забезпечення функціонування телеканалу, які спрямовувалися на закупівлю обладнання, надання послуг тощо.

Наразі, колишньому голові НБУ повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, а також перевіряється причетність інших службових осіб Національного банку до вчинення протиправних дій.

Розслідування у провадженні триває.

Зазначимо, з грудня 2010 р. до початку 2013 р. головою НБУ був колишній перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов.