ua en ru

ГПУ порушила справу за фактом затягування закупівлі шоломів і бронежилетів для ЗСУ

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом зволікання службовими особами Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України під час закупівлі засобів індивідуального захисту для військовослужбовців.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом зволікання службовими особами Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України під час закупівлі засобів індивідуального захисту для військовослужбовців. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Встановлено, що протягом 2014 р. Міністерство оборони України не отримало з Державного бюджету 13,5 млрд грн, а також благодійну допомогу на суму майже 137 млн грн. 140 млн грн із загальної суми призначалися для закупівлі пулезащитных шоломів і бронежилетів.

"Як з'ясувалося, посадові особи оборонного відомства довгий час зволікали з початком процедури їх придбання і штучно затягували договірний процес закупівлі. В результаті таких дій за два з половиною місяці зволікання майже 200 військовослужбовців Збройних Сил України, не маючи індивідуальних засобів захисту у вигляді касок, отримали поранення голови", - йдеться у повідомленні.

ГПУ внесла в Єдиний реєстр досудових розслідувань відомості за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) і ч. 2 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України.