ua en ru

ГПУ повернула Києву землі, на яких розташоване "Межигір'я"

ГПУ повернула Києву землі, на яких розташоване "Межигір'я" Фото: ГПУ

Києву повернули майже 75 га земель

Генеральна прокуратура України (ГПУ) оскаржила рішення Київської міської ради, державні акти на землю, договори, на підставі яких у 2007 році обслуговуючому кооперативу передано майже 75 га земель вартістю понад 126 млн гривень у Голосіївському районі Києва. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Встановлено, що вказаному кооперативу, який не відповідає вимогам закону про створення житлово-будівельних кооперативів, без проведення земельних торгів і без якої-небудь оплати передано для забудови цінні столичні землі, які в подальшому ними відчужені на користь інших комерційних структур. Крім того, велика частина цих земель розташована в межах об'єкта природно-заповідного фонду - ландшафтного заказника "Острів Жуків", де знаходиться резиденція "Межигір'я-2". Таким чином, забудова зазначених земель житловими будинками загрожує фактичним знищенням заповідника, - йдеться в повідомленні.

Враховуючи викладене, погодившись з доводами прокурора, господарський суд Києва 21 грудня задовольнив в повному обсязі позовні вимоги.

Нагадаємо, ГПУ припинила розслідування відносно всіх колишніх високопоставлених чиновників, а також справи по "Межигір'ю", пов'язаного з заволодінням державним майном у великих розмірах, де серед інших підозрюється екс-президент України Віктор Янукович.