ua en ru

ГПУ встановила ймовірну причетність 70 екс-посадовців до відмивання коштів держбюджету

Генеральна прокуратура України встановила ймовірну причетність 70 екс-високопосадовців до відмивання та виведення коштів державного бюджету за кордон.

Генеральна прокуратура України встановила ймовірну причетність 70 екс-високопосадовців до відмивання та виведення коштів державного бюджету за кордон. Про це під час зустрічі керівництва відомства з представниками компетентних органів іноземних держав, зокрема, США і Великої Британії, повідомив перший заступник Генерального прокурора України Микола Голомша, повідомляє прес-служба ГПУ.

"Важливо не тільки дізнатися, де знаходяться вкрадені кошти, але й повернути їх назад в Україну", - сказав він.
Водночас він не заперечував, що є певні труднощі на шляху до розв'язання цієї проблеми, оскільки "існує певний вакуум інформації щодо високопосадовців-корупціонерів, оголошених у розшук. У багатьох випадках працівникам МВД та СБУ доводиться починати з нуля".

В той же час аташе з правових питань Посольства США в Україні Джеймс Прайс наголосив про те, що група американських експертів готова поділитися багаторічним професійним досвідом.

"Наші фахівці знають, як знайти активи за кордоном як окремих осіб, так і корпорацій", - сказав Прайс.

Його колега Мері Баталер також наголосила, що в американських правоохоронців є досвід і навички повернення такого роду активів, не дивлячись на те, що з багатьма країнами, зокрема Перської затоки, відсутні формальні угоди.