ua en ru

ГПУ не встановила причетності нардепа Скорика до подій в Одесі 2 травня

ГПУ не встановила причетності нардепа Скорика до подій в Одесі 2 травня Фото: Микола Скорик

Луценко заявив, що проти Скорика не вдалося знайти достатньої кількості доказів

Генеральна прокуратура України не встановила причетності нардепа Миколи Скорика до подій в Одесі 2 травня. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час звіту у Верховній Раді в середу, 24 травня, передає кореспондент РБК-Україна.

"У ході розслідування подій в Одесі нам не вдалося знайти достатню кількість доказів проти Вас", - сказав Луценко, відповідаючи на запитання народного депутата України від фракції "Опозиційний блок" про просування слідства в розслідуванні подій в Одесі в 2014 році.

При цьому голова ГПУ підкреслив, що перший заступник Скорика на час перебування його на посаді губернатора Одеської області підозрюється у причетності до побиття людей в Одесі на вулиці Грецькій.

"Одеська трагедія - це біль усієї України. Прізвища слідство назвало, решта - за судом", - зазначив він.

Нагадаємо, у вересні минулого року Луценко повідомляв про намір подати подання про зняття депутатської недоторканності з нардепа Миколи Скорика, однак цього так і не відбулося.

22 вересня радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що Скорик може бути причетний до проекту "Новоросія", яким керували з Росії в Одеській області.