ua en ru

ГПУ повідомила про підозру ще одному фігурантові справи забудовника Войцехівського

ГПУ повідомила про підозру ще одному фігурантові справи забудовника Войцехівського Фото: прокуратура

До суду подано клопотання про обрання йому запобіжного заходу

Генеральна прокуротура України повідомила про підозру ще одному фігурантові справи забудовника Анатолія Войцехівського. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначається, Войцехівський та ще двоє співучасників - керівників підконтрольних йому підприємств, звинувачуються у захопленні земельних ділянок у Києві та будівництві на них, привласненні коштів громадян під виглядом інвестицій у житло. Наразі триває розслідування вказаних фактів.

У рамках розлідування правоохороні встановили ще одного співучасника зловмисників. Наразі йому повідомлено про підозру ч. 3 ст. 28, ч. 3, ч. 4 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво, вчинене організованою групою), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене організованою групою) КК України.

"До Печерського районного суду м. Києва подано клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ направила в суд справу стосовно Войцеховського.