ua en ru

ГПУ повідомила про підозру екс-заступнику начальника ГУ Нацполіції в Хмельницькій області

ГПУ повідомила про підозру екс-заступнику начальника ГУ Нацполіції в Хмельницькій області Фото: ГПУ повідомила про підозру екс-заступнику начальника ГУ Нацполіції

Він систематично отримував від своїх підлеглих грошові кошти на загальну суму 30 тис. гривень

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України (ГПУ) спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції України повідомив про підозру екс-заступнику начальника Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Зазначено, що екс-заступнику повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство) та заволодінні чужим майном шляхом зловживання особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 191 КК України).

"Під час розслідування установлено, що, займаючи впливову посаду, він систематично отримував від своїх підлеглих грошові кошти на загальну суму 30 тис грн нібито на потреби служби. Посадовець, серед іншого, шахрайським шляхом брав у підлеглих йому працівників поліції грошові кошти на зйомку кінофільму про діяльність Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області або ремонт каплички, чого робити не планувалось", - йдеться в повідомленні.

На даний момент ведуться слідчі дії, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчими управління Генеральної прокуратури з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, отримано дозвіл суду на здійснення спеціального розслідування щодо екс-президента Віктора Януковича та екс-міністра фінансів часів Януковича Юрія Колобова.